CEC

Iată cine sunt noii membri ai CEC

259
(reînnoit 08:44 13.04.2016)
La 11 februarie a expirat mandatul de 5 ani al Comisiei Electorale Centrale. În Parlament a fost înregistrată o iniţiativă legislativă cu privire la desemnarea unei noi componenţe a CEC.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Până la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la 30 octombrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) va avea o nouă componenţă.

Deputatul PD, Raisa Apolschi, preşedintele comisiei juridice numiri şi imunităţi, a înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre cu privire la desemnarea a opt membri din nouă ai CEC. 

În calitate de noi membri ai CEC sunt propuşi Veaceslav Agrigoroae, Rodica Ciubotaru, Sergiu Gurduza, Maxim Lebedinschi şi Alina Russu. În noua componenţă mai sunt propuşi şi membrii CEC din actualul mandat: Andrei Volentir, Vasile Gafton şi Eduard Răducan, ultimul a fost numit săptămâna trecută de Parlament în funcţia de director al Centrului pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Potrivit legislaţiei, Comisia este constituită din 9 membri, unul este desemnat de şeful statului, iar 8 – de Parlament.

Serviciul de presă al Preşedinţiei nu a răspuns la apelurile telefonice ale agenţiei Sputnik pentru a preciza când va fi dispus Nicolae Timofti să desemneze un nou membru în CEC.

La 11 februarie, a expirat mandatul actualei componenţe a Comisiei Electorale Centrale. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a propus ca din cei 8 membri CEC pe care trebuie să-i numească Parlamentul, cinci să fie înaintaţi de majoritatea parlamentară, iar trei – de opoziţie.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta spre dezbateri în Parlament decizia cu privire la componenţa nominală a CEC-ului.

259
Tagurile:
membri, Parlament, Moldova, CEC
Tematic
CEC avertizează partidele din Moldova
Preşedintele CEC, pe muchie de cuţit


Загрузка...