Bombă

Practica americană de detonare a bombelor, studiată de geniştii moldoveni

38
(reînnoit 15:02 29.03.2016)
Un grup de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale sunt instruiţi cum să controleze obiectele explozive. Cursul este realizat cu suportul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA.

CHIŞINĂU, 29 mar – Sputnik. Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă la un curs de instruire EOD (controlul obiectelor explozive), care se desfăşoară în Batalionul Geniu dislocat în satul Negreşti, Străşeni. Potrivit Ministerului Apărării, cursul face parte dintr-un proiect de asistenţă în domeniul de geniu, realizat cu suportul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA. 

Comandantul Batalionului, locotenent-colonelul Adrian Efros, a declarat că, 15 ofiţeri şi subofiţeri din Batalionul 22 de menţinere a păcii, Brigada „Ştefan cel Mare” şi Batalionul Geniu sunt instruiţi la capitolul cercetarea, dezamorsarea şi distrugerea obiectelor explozive de diferite tipuri şi calibru.

Şedinţele sunt moderate de o echipă de specialişti din cadrul subdiviziunilor de geniu din Armata Naţională, pregătită anterior de genişti americani.

„La etapa respectivă a cursului, grupul de instructori moldoveni desfăşoară şedinţe teoretice şi practice sub supravegherea specialiştilor din Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA. Aceştia vor susţine teste de evaluare pentru a fi certificaţi în calitate de instructori EOD”, a declarat Efros.

Proiectul de asistenţă în domeniul de geniu a început în 2012 şi prevede cursuri de instruire şi asistenţă tehnică.

38
Tagurile:
obiecte explozive, genişti, Moldova, SUA, Armata Naţională
Tematic
Geniştii moldoveni au distrus zeci de explozive în septembrie
Geniştii nu au găsit bomba pe strada Albişoara


Загрузка...