Grigorii Karasin

Karasin și-a început vizita de lucru în Moldova

150
(reînnoit 11:41 29.03.2016)
Sosirea înaltului diplomat rus la Chișinău ține de efectuarea unei noi runde de consultații interministeriale la nivel de viceminiștri ai afacerilor externe.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. Secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigorii Karasin, și-a început marți vizita de lucru în Republica Moldova.

După cum a comunicat anterior Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, vizita lui Karasin ține de efectuarea unei noi runde de consultații interministeriale moldo-ruse la nivel de viceminiștri. Partea moldovenească va fi reprezentată la aceste consultații de viceministrul afacerilor externe al Republicii Moldova, Lilian Darii.

În dimineaţa zilei de marţi, oaspetele a avut o întâlnire cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip. Tot pentru astăzi este planificată o discuție cu viceministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur. Ulterior, Karasin va pleca la Tiraspol.

Potrivit informației MAE al Rusiei, în cadrul vizitei sale în Moldova, Karasin intenționează să atenționeze Chișinăul asupra barierelor iscate în ceea ce priveşte rotația pacificatorilor, dar și a presiunilor exercitate asupra mass-media de limbă rusă.

Pentru 4 aprilie, la Moscova este planificată întâlnirea șefilor instituţiilor de politică externă ale Moldovei și Rusiei.

150
Tagurile:
Karasin, Chișinău, vizită, Tiraspol, Moldova
Тема:
Moscova - Chişinău: 2016 ca timp al resetării (50)
Tematic
Viceministrul rus de externe Karasin vine în Republica Moldova

Загрузка...