penitenciar

Incendiu la Penitenciarul 13, unde se află în arest și Filat

1408
Departamentul Instituțiilor Penitenciare în comun cu Departamentul Situațiilor Excepționale au organizat pe teritoriul Penitenciarului 13 un exercițiu practic de stingere a incendiului.

CHIȘINĂU, 26 mar – Sputnik. Un incendiu a izbucnit la Penitencairul nr. 13 din centrul capitalei. Focul s-a aprins în curtea pușcăriei. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate câteva echipe de pompieri. Victime nu sunt. 

Din fericire, acesta este doar un exercițiu practic, pe care Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) intenționează să-l petreacă în toate pușcăriile din țară, în comun cu Departamentul Situațiilor Excepționale. 

Directorul interimar al DIP, Alexandru Pânzari, a declarat că astfel de ore practice sunt foarte importante în instruirea angajaților sistemului penitenciar.

 „Având o infrastructură învechită și fiind amplasat direct în centrul capitalei, Penitenciarul nr.13 este cel care a dat start acestei ore practice, care se va desfășura consecutiv și în celelalte instituții penitenciare din țară, pentru ca angajații de aici să fie bine instruiți în acest domeniu”, a declarant Pânzari.

În cadrul simulării pompierii au avut și misiunea de a salva persoane şi bunuri materiale dintr-un  bloc inundat cu fum.

La finele orei practice, șeful instituției gazdă a înmânat salvatorilor câte o diplomă de recunoștință pentru implicarea activă și susținerea acordată în procesul de instruire în prevenirea incendiilor pentru angajații Penitenciarului nr.13 din capitală.

La Penitenciarul 13 se află în arest preventiv și ex-premierul Vladimir Filat. 

1408
Tagurile:
Chișinău, deținuți, pompieri, penitenciarul 13, incendiu
Tematic
Penitenciarul numărul 13 va fi închis doar cu o singură condiţie
Ghimpu propune convocarea şedinţelor Parlamentului în Penitenciarul nr. 13


Загрузка...