Guvernul Republicii Moldova

Guvernul l-a demis pe șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale

132
(reînnoit 20:26 18.03.2016)
În cadrul ședinței Guvernului, membrii Cabinetului de Miniștri al RM au aprobat un șir de demisii și numiri.

CHIȘINĂU, 18 mar — Sputnik. Guvernul RM a aprobat la ședința ordinară de vineri demisia șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan.

Ministrul Apărării al RM, Anatol Șalaru, a menționat că documentul respectiv a fost trimis spre semnare președintelui țării.

Anterior, într-un interviu pentru agenția Sputnik, Ministrul Apărării a precizat că drept motiv pentru demiterea șefului Marelui Stat Major a servit reducerea nivelului de disciplină în rândurile Armatei Naționale, cheltuielile excesive și promovarea în funcţii a rudelor.

Întrebat de corespondentul Sputnik cine i-ar putea lua locul lui Gorgan, Șalaru a răspuns că avem suficiente candidaturi în Armata Națională a țării.

„Există militari în termen care au făcut studii în Europa, SUA, la Pentagon și NATO. Sunt sigur că avem de unde alege", a subliniat ministrul, adăugând că această candidatură trebuie coordonată cu președintele țării.

În ianuarie, Sputnik a scris că la postul de șef al Marelui Stat Major poate pretinde colonelul Eduard Ohladciuc. Anterior, acesta a ocupat în Marele Stat Major al Armatei Naționale funcţia de șef al Direcției Personal.

Igor Gorgan s-a aflat în fruntea Marelui Stat Major din anul 2013.

Tot la ședința de vineri, membrii Cabinetului de Miniștri l-au rechemat pe ambasadorul RM în Austria, Andrei Popov, și l-au numit pe Marin Gurin reprezentant guvernamental la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

132
Tagurile:
rechemare, numiri, demisii, ședință guvern, ambasador, Marele Stat Major, Guvernul RM, Eduard Ohladciuc, Igor Gorgan, Anatol Șalaru
Tematic
Militarii moldoveni alături de ostaşi NATO la un exerciţiu în Germania


Загрузка...