CEC, Comisia Electorală Centrală

Cine vor fi noii membri CEC: Parlamentul începe căutările

93
(reînnoit 18:13 18.03.2016)
La 11 februarie a expirat mandatul de 5 ani al Comisiei Electorale Centrale. În cel mai apropiat timp, comisia juridică trebuie să prezinte Parlamentului o nouă componenţă a CEC.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Parlamentul începe procedura de desemnare a candidaţilor pentru funcţia de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). O dispoziţie în acest sens a fost dată vineri de preşedintele Legislativului Andrian Candu. 

La 11 februarie a expirat mandatul de 5 ani al actualului CEC. Potrivit legislaţiei, Comisia este constituită din 9 membri, unul este desemnat de şeful statului, iar 8 – de Parlament.

„Mă adresez comisiei juridice, numiri şi imunităţi să înceapă procedura de desemnare a membrilor CEC, după consultările cu fracţiunile parlamentare”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Candu a propus ca din cei 8 membri CEC pe care trebuie să-i numească Parlamentul, cinci să fie înaintaţi de majoritatea parlamentară, iar trei – de opoziţie.

„Ar fi bine şi ca opoziţia să deţină funcţia de preşedinte al CEC”, a mai declarat Candu.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta spre dezbateri în Parlament decizia cu privire la componenţa nominală a CEC-ului.

93
Tagurile:
Parlament, Moldova, Andrian Candu, CEC
Tematic
CEC, pregătit de procesarea listelor de subscriere pentru referendum
Preşedintele CEC, pe muchie de cuţit


Загрузка...