Procuratura Generală

Filat încearcă intimideze martorii în dosarul fraudelor bancare

137
(reînnoit 15:28 18.03.2016)
Procuratura verifică dacă postările pe care le face inculpatul Vladimir Filat pe reţelele de socializare sunt autentice şi dacă prin acestea nu se încearcă intimidarea unor martori în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Procuratura Anticorupţie a început să verifice dacă postările plasate pe pagina de socializare a ex-premierului Vladimir Filat în ultimele zile într-adevăr au fost scrise de acesta şi dacă prin textele plasate nu se încearcă de fapt intimidarea martorilor în proces. 

„Procuratura Anticorupţie nu va face comentarii legate de conţinutul textului. Se efectuează însă verificări pentru a se stabili dacă inculpatul este într-adevăr autorul real al mesajului, având în vedere că în el se conţin două paragrafe suspecte de a conţine elemente de intimidare la adresa unor martori care urmează să fie audiaţi în perioada imediat următoare în dosarul inculpatului Vladimir Filat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.  

Procurorul de cuvânt a mai anunţat că verificările urmează să stabilească dacă a fost sau nu încălcat regimul de arest preventiv.

Ex-premierul Vladimir Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Deputatul este învinuit de procurori în dosarul fraudelor bancare de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

137
Tagurile:
fraude bancare, Vladimir Filat, procuratura, Moldova
Тема:
În instanţa continuă examinarea în fond a dosarului Filat (76)
Tematic
Medic: Filat e conştient, adecvat şi poate vorbi
Filat s-a lovit la cap


Загрузка...