Vitalie Vrabie

Detalii despre noul şef al Serviciului Vamal

367
(reînnoit 15:30 18.03.2016)
Noul director al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a deţinut funcţia de ministru al Apărării şi cea de ministru al Administraţiei Publice Locale.

CHIŞINĂU, 18 mar – Sputnik. Vitalie Vrabie, numit vineri prin ordinul ministrului Finanţelor în funcţia de director general al Serviciului Vamal, vine în acest post de la Parcul industrial „Tracom”, unde a deţinut timp de patru ani funcţia de director general.

În perioada anilor 2007 –2009, Vrabie a fost în postura de ministru al Apărării. La apărare, Vrabie a mers de la Ministerul Administraţiei Publice Locale unde a deţinut funcţia de ministru în perioada 2006 – 2007.

Control Vamal aeroport
© Sputnik / Rodion Proca

Noul director de la Vamă are o vastă experienţă în administraţia publică locală. Între anii 1999 – 2006, Vrabie a fost primar al oraşului Ungheni. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de preşedinte al Asociației Primarilor și Comunităților Locale din Republica Moldova, a fost membru al Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, șef al delegației naționale la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Înainte de primăria oraşului Ungheni, Vrabie a fost în funcţia de director al filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie. Activitatea profesională şi-a început-o ca agronom-şef.

Studiile şi le-a făcut la Universitatea Agrară din Chişinău şi Academia de asigurare cu cadre a complexului agro-industrial din Moscova. Este licenţiat în managementul agricol. Vrabie a obţinut şi Diploma în relaţii internaţionale la Academia de Administrare Publică pe lângă preşedintele Republicii Moldova.

Vrabie are 51 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

367
Tagurile:
Vitalie Vrabie, Serviciul Vamal, Moldova
Tematic
Cine va ocupa postul principal la Vamă


Загрузка...