Alegeri 2015

Alegerile prezidenţiale directe vor avea loc până la 24 mai

211
(reînnoit 14:08 04.03.2016)
Partidul Democrat salută decizia de astăzi a Curţii Constituţionale prin care preşedintele ţării trebuie să fie ales prin vot direct şi universal de către popor.

CHIŞINĂU, 4 mar – Sputnik. Ne vom pregăti intens de alegerile prezidenţiale directe, care conform Constituţiei trebuie să se desfăşoare în două luni de la expirarea mandatului actualului preşedinte, adică până la 24 mai. Aceasta este o primă reacţie la decizia de vineri a Curţii Constituţionale exprimată de deputatul democrat Sergiu Sârbu.

„Parlamentul Moldovei va numi data alegerilor prezidenţiale. Teoretic aceasta poate fi stabilită chiar săptămâna viitoare, dar trebuie mai întâi să revigorăm normele legale din Codul Electoral”, a declarat Sârbu.

„PD a luat act de această decizie. Este o hotărâre voluminoasă, urmează să vedem decizia motivată a CC şi ce măsuri urmează să întreprindă Parlamentul. Vom executa cu siguranţă decizia CC. Faptul că următorul preşedinte va fi ales de către popor este un factor pozitiv”, a continuat democratul.

CC a decis vineri că alegerile prezidenţiale în Moldova trebuie să se desfăşoare în mod direct de către popor.

211
Tagurile:
preşedinte, Moldova, alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegeri prezidenţiale (85)
Tematic
De ce uneori 51 ar putea fi mai mult decât 61, sau ce va decide CCM


Загрузка...