Parlament

Ce planuri au deputații Parlamentului RM pentru vineri

57
(reînnoit 11:25 04.03.2016)
Cea mai mare parte a chestiunilor pe care aleșii poporului nu au reuşit să le examineze la ședința de joi a organului legislativ, au fost transferate pentru vineri.

CHIȘINĂU, 4 mar — Sputnik. Parlamentul RM se întrunesc în ședință plenară vineri, la ora 10.00.

Deputații vor continua să examineze problemele de pe ordinea de zi care au fost planificate pentru 3 martie. În ajun, din cele 30 de chestiuni planificate au fost examinate doar șapte.

Între altele, legislatorii au transferat dezbaterile cu privire completarea regulamentului cu privire la zilele de sărbătoare și de odihnă în Republica Moldova, proiectul de lege cu privire la pensiile asigurărilor sociale de stat, modificările la legea cu privire la veterani. În afară de aceasta, plenul Parlamentului va examina modificările la legea alocațiilor pentru incapacitate temporară de muncă și alte alocații de asigurări sociale.

Parlamentarii vor mai examina inițiativa partidului extraparlamentar de opoziție "Blocul Roșu" condus de fostul deputat, membru de onoare al OSCE Grigore Petrenco, plasat în arest preventiv la 6 septembrie 2015 după protestele din fața clădirii Procuraturii Generale, în urma cărora a fost intentat un proces penal pentru dezordini în masă. Cu excepția fostului deputat, printre cei arestați se află Pavel Grigorciuc, Mihail Amerberg, Alexandr Roșco, Oleg Buznea, Vladimir Jurat și Andrei Druzi. În prezent, aceştia se află în arest la domiciliu.

Şedinţa Parlamentului 25.02.2016
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Potrivit anchetei, cei șapte inculpați "au organizat, au dirijat și au participat activ la acțiuni ilegale, nu s-au conformat cerinţelor legale ale reprezentanților puterii, și au aplicat de asemenea forța fizică, folosind un șir de obiecte în calitate de arme".

Eliberarea "grupului Petrenco" este una din cerințele opoziției — Partidului Socialiștilor, "Partidului Nostru" și platformei de centru dreapta "DA" (Demnitate și Adevăr), care deja de jumătate de an organizează acțiuni antiguvernamentale de protest la Chișinău.

57
Tagurile:
eliberarea grupului Petrenco, vineri ordinea de zi, Parlament
Tematic
Un incident fără precedent sau cum a fost scos Petrenco din judecătorie
Dodon: opoziția va continua protestele la Chișinău


Загрузка...