Заседание Парламента 25.02.2016

Deputaţii PLDM, cu gândul la opoziţie

53
(reînnoit 11:01 29.02.2016)
Cei 11 deputaţi din fracţiunea PLDM au înregistrat la Biroul permanent al Parlamentului un proiect de lege cu privire la opoziţie.

CHIŞINĂU, 29 feb – Sputnik. Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova consideră necesară ajustarea prevederilor Regulamentului Parlamentului la rigorile şi practicile europene de funcţionare a unui legislativ democratic. Deputaţii PLDM au elaborat un proiect de lege care vine să asigure o participare mai activă a opoziţiei parlamentare la întocmirea ordinii de zi a şedinţelor în plen.

Proiectul prevede instituirea unui mecanism care să asigure includerea şi examinarea proiectelor de lege şi altor chestiuni propuse de către opoziţia parlamentară, precum şi organizarea unor şedinţe plenare dedicate expres discutării acestora.

Se propune ca proiectul ordinii de zi a primei şedinţe în plen din fiecare a şasea săptămână, de la începerea sesiunii parlamentare, să conţină doar chestiuni înaintate de opoziţia parlamentară. Propunerile deputaţilor neafiliaţi din opoziţie pot constitui până la 10% din proiectul ordinii de zi a acestor şedinţe.

Potrivit autorilor, argumentul de bază pentru elaborarea proiectului constă în „susţinerea bunelor practici europene în materie de drept, prin recunoaşterea rolului opoziţiei pentru funcţionarea democraţiei.

Proiectul de lege a fost înregistrat la Biroul permanent al Parlamentului RM.

53
Tagurile:
opoziţie, proiect de lege, PLDM, Parlament, Moldova
Tematic
PLDM anunţă lustraţie internă, un congres extraordinar şi se retrage în opoziţie
Streleţ: dacă nu vom fi înţeleşi, vom trece în opoziţie


Загрузка...