скорая помощь

În Moldova au fost înregistrate două decese provocate de gripa porcină

589
(reînnoit 08:24 03.02.2016)
O femeie din Telenești a murit de această boală acum câteva zile, însă medicii abia pe 2 februarie au confirmat că anume virusul A(H1N1) a fost cauza decesului. O altă femeie a decedat la 1 februarie.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Prima victimă a gripei porcine a fost înregistrată pe data de 28 ianuarie. Femeia s-a tratat la domiciliu, a transmis pentru agenția Sputnik purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

„Astăzi a fost confirmat oficial că locuitoarea în vârstă de 66 de ani din Telenești a decedat din cauza complicațiilor provocate de gripa A(H1N1). Femeia s-a îmbolnăvit la începutul lunii ianuarie și se trata la domiciliu, fără să apeleze la consultația medicilor. Ea nu era vaccinată. Decesul a survenit la 28 ianuarie", a declarat Stratulat.

Potrivit Centrului naţional de sănătate publică, încă o femeie a murit din cauza gripei porcine pe data de 1 februarie. Ea avea 55 de ani şi era, de asemenea, din Teleneşti.

Cele două femei erau rude şi, potrivit medicilor, ambele s-au adresat prea târziu după ajutor specializat.

În capitala Moldovei au fost înregistrate săptămâna trecută 65 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă. Conform informației centrului municipal de sănătate publică, virusul a fost depistat la 52 de copii cu vârsta de până la 17 ani. În total, de la începutul sezonului în Chișinău s-au semnalat 77 cazuri de gripă, opt dintre ele fiind confirmate în laborator. Potrivit specialiștilor, în capitală predomină virusurile gripei de tip A(H1N1) și „B".

589
Tagurile:
gripă porcină, deces, Cristina Stratulat, Telenești, Moldova
Tematic
Cetăţenii moldoveni, sfătuiţi să evite călătoriile în Ucraina din cauza gripei
Medicii declară că în Moldova nu există epidemie de gripă porcină

Загрузка...