Экспозиция  Гений да Винчи

În Moldova au fost aduse lucrările lui Leonardo da Vinci

398
(reînnoit 11:21 02.02.2016)
La Chișinău a fost deschisă expoziția Da Vinci Inventions. În cadrul acesteia au fost expuse 200 de lucrări, dintr-o colecţie construită de ingineri cu renume după schițele lui Da Vinci.

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. La expoziția Da Vinci Inventios, care a fost inaugurată la Muzeul Național, au fost expuse 200 de lucrări, reconstituite după schițele marelui savant-inventator, au comunicat pentru Sputnik organizatorii expoziției.

"Aici poate fi văzut un tanc, un acvalang, o parașută, o barcă subacvatică și alte invenții, așa cum şi le-a imaginat Leonardo da Vinci, care a trăit în secolul al XV-lea. Pentru transportarea acestor exponate a fost nevoie de două camioane. De asemenea, în acest scop, la Chişinău a venit din Australia reprezentantul companiei Grand Exebition, care s-a implicat în pregătirea expoziției. Acest proces a durat zece zile", a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Veaceslav Crețu.

Până a ajunge la Chișinău, expoziția a fost prezentată în alte 60 de țări ale lumii. Exponatele create după schițele savantului medieval au fost aduse din Olanda. Potrivit organizatorilor, expoziția este concepută în stil black-aout, adică toate lucrările sunt prezentate pe fundal negru. Pentru a reda efectul de amurg, lumina generală în sălile de expoziții este estompată și fiecare lucrare este luminată separat.

Pentru ca vizitatorii să-și completeze cunoștințele despre invențiile lui Leonardo da Vinci, recreate în cadrul expoziției, în fiecare sală sunt instalate monitoare cu ecran touch screen. Pentru posesorii de smartphone-uri cu platformă Android a fost prevăzută o aplicaţie cu ghid audio în limbile rusă și română. Mai mult decât atât, grupurile din 5-10 persoane pot beneficia de serviciile unui ghid. Expoziția va fi deschisă până la 1 aprilie 2016.

398
Tagurile:
Veaceslav Crețu, Muzeul Național, Da Vinci, schițe, expoziție, Moldova
Tematic
La Bucureşti a fost inaugurat Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură


Загрузка...