Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016

MAI avertizează: printe protestatarii de duminică vor fi provocatori

356
(reînnoit 17:44 23.01.2016)
Pentru asigurarea ordinii publice la protestele de duminică au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI, care anunță că este gata să facă față provocărilor.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă că pentru asiurarea ordinii publice la protestele de duminică din Chișinău au fost mobilizate toate forțele de ordine ale MAI.

“Nu vom admite ca portestele pașnice de duminică să se transforme în violențe. Vă asigur că vom contracara acțiunile nedorite care ar duce la urmări nefaste. Îndemnăm organizatorii protestelor să-și asume tot ce se va întâmpla duminică în stradă”, a declarat șeful MAI. 

Jizdan a menționat că MAI dispune de informații operative potrivit cărora duminică printre manifestanți vor fi și porvocatori. 

“Se confirmă informația că posibil mâine în gloată vor fi porvocatori care vor încerca să transforme o manifestație pașnică în una violentă”, a comunicat ministrul. 

Acesta a rugat organizatorii protestelor să conștientizeze responsabilitatea pe care o poartă și să nu admită provocatori printre manifestanți. Forțele de ordine îndeamnă protestatari să coopereze cu polițiștii, astfel ca manifestațiile să se desfășoare într-un mod pașnic.

Potrivit MAI, duminică în capitală vor fi organizate două întruniri: pe de o parte manifestațiile concertate ale PSRM, Partidului Nostru și Platformei DA, iar pe de altă parte un miting de susținere a guvernului învestit.

În capitală vor fi amenajate parcări speciale unde va putea staționa transportul persoanelor care vor veni din raioanele țării. 

Poliția a avertizat protestatarii să nu vină cu obiecte interzize la manifestație, să nu-și acopere fețele și să poartă răspunderea personală pentru comportamentul manifestat. 


356
Tagurile:
Alexandru Jizdan, poliție, protest, Moldova
Тема:
Proteste la Chişinău după învestirea Guvernului Filip (74)
Tematic
Dosar penal pentru agresarea presei la protestele de la Parlament
Cazul violențelor de la sediul Parlamentului este investigat penal


Загрузка...