Ion Păduraru

Păduraru şi-a depus mandatul. Filip va fi candidat la funcţia de premier

120
(reînnoit 17:27 15.01.2016)
Candidatul desemnat la funcţia de premier prin decret prezidenţial, Ion Păduraru, a anunţat în cadrul unui briefing că îşi depune mandatul.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Candidatul desemnat la funcţia de premier prin decret prezidenţial, Ion Păduraru, a anunţat în cadrul unui briefing că îşi retrage candidatura pentru acest post. 

Pavel Filip
Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RM

Retragerea este motivată de înaintarea unui alt candidat, Pavel Filip, care are susţinerea sigură a unei majorităţi parlamentare formată din 55 de deputaţi.

„În aceste condiţii în care există o majoritate parlamentară certă care a propus un candidat pentru premier, constat lipsa necesităţii de a purta un dialog cu majoritatea parlamentară. Nu cred că ar fi în beneficul ţării să existe o eventuală confruntare a mea cu majoritatea parlamentară”, a declarat Păduraru.

„L-am anunţat pe domnul preşedinte că îmi depun mandatul pe care mi l-a încredinţat. Decretul a fost abrogat. Consider că candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele o va examina în conformitate cu prevederile Constituţiei”, a continuat Păduraru.

120
Tagurile:
Păduraru, candidat, premier, Moldova
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
Ion Păduraru, noul candidat al preşedintelui la funcţia de premier
Primele declaraţii ale lui Păduraru: va fi greu
Preşedintele Timofti a spus tot ce crede despre Ion Păduraru


Загрузка...