Pavel Filip

Cine este Pavel Filip

313
(reînnoit 13:41 15.01.2016)
Candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de premier are 49 de ani şi a deţinut funcţii de conducere la mai multe întreprinderi mari din ţară.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Pavel Filip, înaintat de majoritatea parlamentară absolută pentru funcţia de prim-ministru, s-a născut la 10 aprilie 1966, în localitatea Pănășești, raionul Străşeni.

Filip este un inginer și politician din Republica Moldova, care în prezent exercită funcția de Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova, fiind învestit în funcție pe data de 14 ianuarie 2011.

În perioada 2008 – 2011 a deţinut funcţia de director general al SA “TUTUN-CTC”, iar din 2001 – până în 2008 — cea de director general al SA “Bucuria”. 

Pavel Filip
Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RM

În perioada 1991 – 2001 a activat în mai multe funcţii la SA “Bucuria”: şef de secţie, inginer-şef, director general adjunct pentru probleme de producţie şi tehnologie.

Pavel Filip a avut în anul 2013 un salariu în funcţia de ministru de aproape 165 de mii de lei, deţine mai multe terenuri agricole în Pănăşeşti şi unul în Chişinău.  Are o casă de locuit în capitală cu suprafaţa de 68 de metri pătraţi şi una la Pănăşeşti – de 54 de metri pătraţi, un garaj la Chişinău de 27 de metri pătraţi. Filip deţine un BMW X5 şi are mai multe conturi bancare.

Candidatul majorităţii la funcţia de premier mai deţine acţiuni la SA “Bucuria” şi SRL „Aluprofmet”.

Filip şi-a susţinut licenţa la Institutul Politehnic şi ulterior la Institutul Internaţional de Management.

Este căsătorit şi are doi copii.

313
Tagurile:
Filip, candidat, premier, Moldova
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
PD îi va prezenta vineri lui Timofti un alt candidat la funcţia de premier
Ion Păduraru, noul candidat al preşedintelui la funcţia de premier


Загрузка...