Partidul Democrat, Dumitru Diacov

PD îi va prezenta vineri lui Timofti un alt candidat la funcţia de premier

109
(reînnoit 11:40 15.01.2016)
Partidul Democrat l-a anunţat pe şeful statului că nu este de acord cu candidatura lui Ion Păduraru desemnat la funcţia de premier şi că astăzi îi va prezenta un alt candidat la funcţia de prim-ministru din partea majorităţii absolute.

CHIŞINĂU, 15 ian – Sputnik. Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Păduraru, şeful Aparatului Preşedintelui, a declarat că în dimineaţa zilei de vineri preşedintele PD, Marian Lupu, i-a transmis şefului statului, Nicolae Timofti, un document prin care îl informează că pe parcursul zilei de vineri majoritatea constituită în Parlament îi va prezenta un alt candidat la funcţia de premier şi îi solicită lui Timofti să anuleze decretul semnat joi seara.

„Preşedintele PD, Marian Lupu, i-a comunicat azi lui Nicolae Timofti că nu este de acord cu desemnarea premierului şi cere revocarea decretului de joi seara cu menţiunea că în timpul apropiat va fi prezentat un alt candidat”, a menţionat Păduraru. 

Întrebat dacă este gata să renunţe de a mai candida la funcţia de premier, Păduraru a răspuns: „Să mergem înainte şi vom vedea”.

Păduraru s-a arătat sigur că în Moldova alegeri parlamentare anticipate nu vor fi.

„Sunt convins că alegeri anticipate nu vor fi, indiferent de succesul guvernului care ar putea să-mi poarte numele. Nu putem vorbi de alegeri anticipate în situaţia când există majoritate parlamentară declarată. Problema rămâne le va conveni în calitate de premier Păduraru sau va fi altcineva”, a declarat candidatul desemnat.

Acesta a precizat că a început deja discuţiile privind stabilirea agendei de întrevedere cu majoritatea parlamentară declarată.

„Principiile mele de comunicare va fi că eu în calitate de premier desemnat sunt categoric împotriva unor alegeri anticipare. De aici voi porni dialogul ca să găsim un compromis astfel ca săptămâna viitoare către ziua de joi să vin cu programul şi echipa guvernamentală în Parlament”, a declarat Păduraru.

Joi seara, la Reşedinţa de la Condriţa preşedintele Nicolae Timofti a anunţat că l-a desemnat prin decret pe Ion Păduraru, şeful Administraţiei prezidenţiale, la funcţia de premier. Timofti a respins astfel candidatura lui Vladimir Plahotniuc înaintată repetat de majoritatea constituită la 11 ianuarie.

109
Tagurile:
candidat premier, Păduraru, PD, Lupu
Тема:
Moldova fără guvern. Criza continuă (81)
Tematic
Candu a pus cruce pe şansele "Guvernului Păduraru"
Preşedintele Timofti a spus tot ce crede despre Ion Păduraru


Загрузка...