телемост 11.12.15

Secretele integrării europene a Moldovei. Care sunt motivele reale

99
(reînnoit 18:13 11.12.2015)
Experții ruși au declarat că Moldova reprezintă pentru Uniunea Europeană doar o parte a proiectului global care nu are nicio legătură cu bunăstarea economică a RM.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. Aleksandr Șevcenko, colaborator științific superior la Centrul de studiere a problemelor țărilor din imediata vecinătate a Institutului de cercetări strategice din Rusia, a declarat vineri în cadrul videoconferinței Moscova — Chișinău, care a avut lac la centrul de presă al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik-Moldova, că întregul proces de integrare europeană și în special Acordul de Asociere reprezintă „un proiect politic, ba chiar politizat", la care au recurs Bruxelles-ul și administrația de la Chișinău de dragul intereselor proprii care nu au nicio legătură cu bunăstarea economică a Moldovei.

„În ultimii ani autoritățile Moldovei nu au luat în calcul interesele majorității populației și s-au condus de interese exclusiv corporative și de partid. Acest lucru a dus la creșterea tensiunii politice în țară și la periclitarea perspectivelor de soluționare a diferendului transnistrean", a menționat Șevcenko.

Potrivit acestuia, UE îi promite Moldovei investiții, modernizare, însă până la ora actuală s-a făcut foarte puțin în acest sens. Atât doar că au fost reparate drumurile.

Directorul general al Fondului internațional de susținere a dezvoltării culturii, științei și educației „Umanism, progres și ordine de drept", Iuri Nagherneak, a subliniat că „în Moldova economia este dominată de politică, iar politica este dominată de interesele personale ale unor anumite persoane".

„Pentru UE Moldova nu are nici o valoare. Ea este parte a unui proiect global al cărui scop este dirijarea întregii Europe prin intermediul unui centru unic. De aceea UE i-a şi promis multe Chișinăului", a concluzionat Nagherneak.

99
Tagurile:
proiect global, tensionare politică, interese personale, proiect politic, Uniunea Europeană, Iuri Nagherneak, Aleksandr Șevcenko, Chișinău, Moscova
Тема:
Integrarea europeană: ieri, azi, mâine (32)
Tematic
De ce europarlamentarii mint când se referă la Moldova?
Roşca: sacul cu bani l-a făcut pe Filat campionul integrării europene


Загрузка...