Тюрьма

Nașul lui Filat stă și acum într-o cameră confortabilă de la CNA

293
(reînnoit 23:04 08.12.2015)
A trecut o lună de zile din momentul în care instanţa a pronunțat sentința în cazul administratorului companiilor „Caravita” și „Business Estate Investments”, Ion Rusu, iar acesta nici până în prezent nu a fost repartizat în vreun penitenciar din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Administratorul companiilor „Caravita" și „Business Estate Investments", Ion Rusu, condamnat la cinci ani privațiune de libertate în dosarul Băncii de Economii (BEM), așa și nu a ajuns la vreun penitenciar din Republica Moldova, ci continuă să se afle în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit Procuraturii Generale, pe 6 noiembrie judecătoria sectorului Buiucani al capitalei l-a condamnat pe Rusu la cinci ani privațiune de libertate pentru spălare de bani, ceea ce a cauzat Băncii de Economii prejudicii în proporții deosebit de mari.

Totodată, instanța de judecată a recunoscut drept vinovate persoanele juridice — companiile „Caravita" și „Business Estate Investments", fiecare dintre acestea fiind obligate să plătească amenzi în valoare de 150 de mii de lei. În afară de aceasta, judecata a decis ca aceste firme să fie lichidate și a recunoscut cererea „Băncii de Economii" de a percepe de la Rusu și de la cele două companii mijloace financiare în sumă de 2 milioane 793de  mii 229 de euro în folosul BEM.

„Ion Rusu se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Starea sa de sănătate este apreciată ca fiind bună. Zilnic este supus unui examen medical", a declarat pentru agenția Sputnik  Victoria Timuș, secretarul de presă al CNA.

Anterior, reprezentanții CNA au menționat că Rusu va rămâne în izolatorul CNA până la primirea unei dispoziții corespunzătoare din partea instanței de judecată.

De altfel, condițiile de întreținere în izolatorul CNA prevăd trei mese pe zi, posibilitatea de a privi televizorul și a citi cărți.

În cadrul unei ședințe de judecată, Ion Rusu, nașul fostului premier și lider al PLDM, Vladimir Filat, a declarat că Filat este proprietarul de facto al companiilor „Caravita" și „Business Estate Investments".

Ion Rusu a fost naşul lui Vladimir Filat la cea de-a doua nuntă a acestuia. Rusu este soțul surorii vitrege a lui Filat, fiica din prima căsătorie a mamei acestuia.

293
Tagurile:
nănaș, izolator, închisoare, judecată, amendă, CNA, Ion Rusu, Vladimir Filat, Moldova
Tematic
Scrisorile din temniţă ale lui Filat…
E dispus Filat să-și scrie testamentul?

Загрузка...