Бездомный пенсионер

Moldovenii nu au fost niciodată mai dezamăgiți

51
(reînnoit 18:39 08.12.2015)
Conform datelor sondajului realizat de Institutul de Politici Publice, indicele-record din ultimii 17 ani îl constituie nivelul de decepție a cetățenilor Moldovei. Astfel, 88 la sută din populația RM consideră că țara s-a angajat într-o direcție greșită.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Datele Barometrului Opiniei Publice, prezentat marți de Institutul de Politici Publice, demonstrează că majoritatea absolută a cetățenilor Moldovei sunt siguri că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. De această părere sunt 88% din respondenți.

„Acesta este un indice-record din ultimii 17 ani", a declarat Arcadie Barbăroșie, directorul Institutului de Politici Publice.

Potrivit ultimelor cercetări, în aprilie curent 75% din populație erau siguri că Moldova se îndreaptă într-o direcție greșită, pe când în noiembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare, acest indice era de 61 la sută.

Potrivit noilor date, doar 8% dintre respondenţi afirmă contrariul; 3% nu au știut ce să răspundă la această întrebare, iar 1% au refuzat să răspundă.

De asemenea, un număr-record de intervievați (65%) sunt siguri că lumea în general a luat-o într-o direcție greșită. Această întrebare a fost inclusă pentru prima dată în chestionar în luna noiembrie 2014. Atunci indicele respectiv era de 49%.

În afară de aceasta, sondajul a demonstrat că în țară nu există persoane care ar fi foarte mulțumite de situația economică din Moldova, în timp ce 56% sunt categoric nemulțumite de această situație.

Sondajul de opinie a populației a fost realizat între 8 noiembrie și 1 decembrie 2015, la el participând 1160 persoane. Marja de eroare constituie în jur de 3%.

51
Tagurile:
dezamăgită, cale greșită, indice-record, populație, sondaj, IPP, BOP, Arcadie Barbăroșie, Moldova
Tematic
Sondaj: cine ar putea deveni viitorul șef al statului
Uniunea Vamală sau UE, vezi ce răspund cetăţenii Republicii Moldova


Загрузка...