тюрьма

Probabil, Filat va întâmpina Revelionul în celulă

375
(reînnoit 13:06 08.12.2015)
Procurorii vor cere din nou în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat, învinuit în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 8 dec – Sputnik. Organul de urmărire penală va solicita în instanţă prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele ex-premierul Vladimir Filat, învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor bancare. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de procurorul interimar anticorupţie Adrian Popenco.

„Vom solicita prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat cu încă 30 de zile”, a declarat pentru Sputnik procurorul Popenco.

Filat se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Termenul de arest preventiv aplicat ex-premierului expiră la data de 15 decembrie. Dacă instanţa va admite solicitarea procurorilor, acesta va continua să stea închis până la 14 ianuarie, 2016. 

penitenciar тюрма
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

La 30 noiembrie, Filat a anunţat prin avocatul său că intră în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”. Pe parcursul grevei foamei, ex-premierul a solicitat să nu fie făcute publice informaţiile despre starea sa de sănătate.

La 15 octombrie 2015, Vladimir Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA chiar în sediul Parlamentului, după ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. Procurorul Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat plenului Parlamentului ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PLDM Vladimir Filat. Organul de urmărire penală îl acuză pe Filat de implicarea în fraudele financiare de la Banca de Economii a Moldovei.

Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul Republicii Moldova riscă până la 15 ani de puşcărie.

375
Tagurile:
penitenciarul 13, Popenco, fraude bancare, Filat, Moldova, CNA
Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
Tematic
Sfatul lui Ghimpu către Filat: să colaboreze cu ancheta pentru o pedeapsă uşoară
Probe imbatabile că Filat a furat 176 de milioane de dolari
Roșca: toți sunt egali în fața legii, inclusiv Filat

Загрузка...