Вертолет Ми-17-1В

Confirmat: un cetăţean moldovean mort în Afganistan

383
(reînnoit 16:23 26.11.2015)
Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova în Afganistan.

CHIŞINĂU, 26 nov – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) confirmă moartea unui cetăţean moldovean în Afganistan. 

„Ca urmare a evenimentului aviatic produs în Afganistan, pe 24 noiembrie, cu implicarea unui elicopter înmatriculat în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, membru al echipajului, identitatea căruia nu este confirmată oficial deocamdată”, anunţă AAC.

Informația a fost confirmată de către compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA.

Elicopterul de tip MI 17-1V acorda sprijin de transport aerian civil pentru Forțele de Securitate Naționale ale Afganistanului. Elicopterul a sosit în Afganistan la data de 30 octombrie 2015 și era bazat în Mazar-I-Sharif, Afganistan.

Pe 24 noiembrie, elicopterul cu 3 membri ai echipajului opera o misiune programată, transportând 18 persoane din Afganistan. Aproximativ la orele 15:30, ora locală a Afganistanului, un apel de tip "May Day" a fost primit de la echipajul elicopterului, informând că elicopterul a fost lovit, doborât şi a luat foc. Conform informațiilor preliminare, elicopterul a efectuat o aterizare de urgență.

383
Tagurile:
talibani, echipaj, Afganistan, AAC, Moldova
Тема:
Incident cu implicarea unui elicopter moldovenesc în Afganistan (26)
Tematic
MAEIE, despre cetățenii moldoveni aflați în elicopterul doborât în Afganistan
Elicopter moldovenesc, doborât de teroriști în Afganistan


Загрузка...