Andrian Candu

Candu: în Parlament se votează legi mai bine decât atunci când exista o alianţă

26
(reînnoit 17:47 24.11.2015)
Andrian Candu susţine că ultimele săptămâni în Parlament arată că se poate lucra şi fără majoritate parlamentară.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. La ora actuală suntem în situaţia în care trebuie să găsim soluţii indiferent de denumirea partidului. Trebuie să asigurăm ţara cu stabilitate politică şi economică şi un guvern eficient. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului Andrian Candu după şedinţa de lucru cu liderii fracţiunilor parlamentare. 

„Ultimele săptămâni în Parlament ne arată că putem lucra şi fără majoritate parlamentară.  Trebuie să găsim un compromis cu toate partidele parlamentare, dacă e posibil cu cei 101 deputaţi, pentru a susţine un guvern de profesionişti care trebuie să ia decizii deloc uşoare în privinţa reformelor”, a declarat Candu.

Preşedintele Parlamentului s-a arătat mulţumit de discuţia purtată cu liderii fracţiunilor parlamentare.

„Chiar dacă este fără rezultate, dar o discuţie nu strică, regret că PLDM nu a dat curs invitaţiei. În primul rând, discuţia se baza pe activitatea Parlamentului care în situaţia dificilă în care se află Moldova poate oferi soluţii”, a menţionat Candu.

Preşedintele Legislativului a declarat că în cadrul consultărilor de marţi toate partidele parlamentare, cu excepţia PSRM care pledează pentru anticipate, doresc stabilitate şi identificarea soluţiilor la criza politică apărută.

„Parlamentul dă dovadă de eficientă chiar în lipsa unei majorităţi parlamentare. Acum în Parlament se votează legi mai bine decât atunci când exista o alianţă de guvernare”, a reiterat Candu.

Speakerul a precizat că în cadrul întrevederii de astăzi nu s-a discutat despre formarea coaliţiilor, dar nici despre candidaţi la funcţia de prim-ministru.

26
Tagurile:
PD, PLDM, coaliţie, Candu, Parlament, Moldova
Tematic
Plahotniuc – Prim-ministru. Diacov: Sturza a lansat ideea
Streleţ s-a întâlnit cu Timofti. Au discutat despre condiţiile PLDM


Загрузка...