Marian Lupu

PD propune crearea unei alianţe în jurul unui guvern apolitic

88
(reînnoit 13:27 24.11.2015)
PD va iniţia de marţi consultări cu toate forţele politice din Parlament pentru a constitui o alianţă parlamentară în jurul noului guvern care să nu fie dependent de forţele politice.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Partidul Democrat va iniţia de marţi consultări cu toate forţele politice din Parlament pentru a constitui o alianţă parlamentară în jurul noului guvern. Anunţul a fost făcut de liderul PD, Marian Lupu, după şedinţa Biroului politic al PD.

„Am ajuns la concluzia că trebuie găsite de urgenţă soluţii pentru formarea unui nou guvern chiar de astăzi. Vom discuta posibilitatea ca membrii noului guvern să nu fie afiliaţi politic. Nu venim cu o listă predeterminată de oameni pentru funcţia de prim-ministru, dar suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru funcţia de premier”, a declarat Lupu. 

„Trebuie să creăm un guvern care să nu fie dependent de forţele politice. Trebuie să avem un guvern care să nu guverneze cu acordul alianţei în faţă, ci cu programul său de guvernare”, a continuat democratul.

Lupu a declarat că, după o lună de la demiterea guvernului Streleţ, se constată „că anumite forţe politice nu doresc formarea unei alianţe de guvernare”. „Pe de altă parte, constatăm că alianţele politice nu au fost niciodată funcţionale în politica noastră. Luăm în calcul şi situaţia complicată în care s-a pomenit Moldova, inclusiv divizarea societăţii moldoveneşti”, a declarat Lupu.

Liderul democraţilor a menţionat că PD nu poate face alianţe cu partide de dreapta pentru că nu sunt voturi suficiente „şi pentru că ne confruntăm cu blocajul impus de unii din liderii PLDM”.

„Alianţă cu stânga nu putem face pentru că nu există un consens cu privire la viitorul european al Moldovei”, a menţionat Lupu.

88
Tagurile:
PD, Lupu, guvern, Moldova
Тема:
Moldova fără premier şi Cabinet de Miniştri (69)
Tematic
Liberal-democraţii apreciază cu umor propunerea democraţilor
Lupu regretă că cei de la PLDM aşa şi nu vin la negocieri

Загрузка...