Международный аэропорт Кишинева

Aeroportul Internațional Chișinău își schimbă imaginea

128
(reînnoit 14:24 20.11.2015)
După extinderea zonei de plecări, designul acesteia a fost modificat complet, în conformitate cu cerințele actuale. Scopul acestei modernizări a fost sporirea eficienței activității aeroportului și crearea unor condiții maxime de confort pentru pasageri.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. La Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost dat în exploatare primul segment al zonei de plecări a terminalului, transmite serviciul de presă al companiei „Avia Invest" care administrează AIC.

După extinderea zonei de plecări, designul acesteia a fost complet modificat în conformitate cu  cerințele actuale. Scopul principal al modernizării a fost sporirea eficienței activității aeroportului și crearea unor condiții maxime de confort pentru pasageri.

„Astfel, pasagerii pot aprecia noul design al terminalului. Clienții sunt asigurați cu un confort sporit la capitolul deservire și odihnă", se menționează în comunicatul „Avia Invest".

În momentul de față la AIC lucrările continuă. În viitorul apropiat vor fi date în exploatare celelalte segmente ale zonei de plecări, acestea fiind,de asemenea, reutilate. Astfel, numărul ghișeelor de înregistrare a pasagerilor se va mări de la 12 la 18, iar numărul de ieșiri pe peron de la 5 la 9. Afară de aceasta, va fi dublat numărul punctelor de verificare a pașapoartelor și de verificare a securității pasagerilor care pleacă.

„Potrivit proiectului de modernizare, suprafața totală a obiectivelor reutilate va constitui 15 mii de metri pătrați. Reconstruirea și lărgirea terminalului vor crea condiții pentru ca AIC să-și dubleze capacitatea de trafic, ajungând până la 750 de pasageri pe oră", subliniază reprezentanții administrației aeroportului.

Compania „Avia Invest" afirmă că noile tehnologii și utilarea sistemelor de securitate corespund strict standardelor internaționale de securitate (ICAO, ECAC), precum și cerințelor companiilor aeriene care deja efectuează sau planifică să lanseze noi zboruri prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Concomitent, „Avia Invest" continuă să colaboreze intens cu alte companii internaționale în vederea extinderii și diversificării zborurilor efectuate din Aeroportul Internațional Chișinău, contribuind nu doar la promovarea potențialului aeroportului, ci și a țării în general.

128
Tagurile:
dublare, capacitate, moderne, reutilare, renovare, cerințe, aeroport, Avia Invest
Tematic
Cui îi convine anularea contractului de concesiune a Aeroportului Chişinău?
Aeroportul Internaţional Chişinău îşi onorează obligaţiunile la timp


Загрузка...