Президент Модовы Николай Тимофти и посол Франции в РМ Паскаль Вагонь

Zi de doliu în Moldova la 16 noiembrie

531
(reînnoit 20:09 14.11.2015)
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a depus sâmbătă flori la ambasada Franţei în ţara noastră, în amintirea persoanelor ucise în atentatele teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie în capitala franceză.

Chişinău, 14 nov – Sputnic. Preşedintele Timofti a semnat decretul cu privire la declararea Zilei de doliu pe data de 16 noiembrie, în legătură cu atacurile teroriste care s-au produs vineri seara la Paris.

„Întru comemorarea victimelor atentatelor teroriste, comise în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015 în capitala Republicii Franceze, orașul Paris, şi în semn de profundă compasiune faţă de poporul francez şi de solidaritate cu el, Preşedintele Republicii Moldova decretează ziua de 16 noiembrie drept zi de doliu”, se spune în comunicatul remis de Președinției.

Astfel, în această zi, în toate instituţiile de stat din ţară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00, memoria victimelor atentatelor teroriste va fi cinstită prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe în ziua de 16 noiembrie la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

531
Tagurile:
Decrete, zi de doliu, ambasadă, Nicolae Timofti, Franța
Тема:
Atacuri teroriste multiple în Franţa (23)
Tematic
Măsuri sporite de securitate în Moldova, după atacurile teroriste din Franţa
Niciun moldovean nu a murit la Paris


Загрузка...