НАТО

Parlamentul va găzdui cel de-al 90-lea seminar Rose-Roth al AP NATO

18
(reînnoit 15:52 10.11.2015)
În zilele de 11-13 noiembrie, la Chişinău va avea loc seminarul Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO cu tema „Viitorul european al Republicii Moldova: contextul regional și provocările interne”.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va găzdui cel de-al 90-lea Seminar Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO cu tema „Viitorul european al Republicii Moldova: contextul regional și provocările interne”. Evenimentul va avea loc la Chișinău, în perioada 11-13 noiembrie.

În debutul seminarului vor adresa mesaje de salut președintele Parlamentului Andrian Candu și prim-ministrul interimar Gheorghe Brega. De asemenea, în cadrul sesiunii de deschidere se vor adresa participanților la eveniment Paolo Alli, vicepreședinte al NATO, Hans Hess, şeful Delegației elvețiene la AP NATO, Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Stefan Füle, ex-Comisar European pentru Extindere și Politică de Vecinătate. 

Pe parcursul a trei zile de dezbateri, participanții vor discuta subiecte legate de evoluțiile politice și economice din Republica Moldova, relațiile țării noastre cu NATO, consolidarea integrității și controlul democratic, relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă, soluționarea conflictului transnistrean, vecinătatea estică și relațiile țării noastre cu Uniunea Europeană după Conferința anuală de la Riga, războiul informațional din Europa de Est.

Seminarul Rose-Roth al AP NATO reprezintă un forum de dezbateri pe subiecte de actualitate în materie de securitate. Evenimentul reunește parlamentari din statele membre și partenere NATO, oficiali guvernamentali, reprezentați ai organizațiilor internaționale, experți din mediul academic, reprezentanți ai sectorului non-guvernamental. Scopul seminarelor organizate anual de AP NATO, printre care se numără și forumul Rose-Roth, constă în familiarizarea parlamentarilor cu subiecte-cheie în materie de securitate și apărare.

Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

18
Tagurile:
SUMMIT, Parlament, Moldova, NATO
Tematic
Atitudinea faţă de noile centre de comandă NATO
Mini-summitul NATO își începe lucrările la București


Загрузка...