Młotek sędziowski

Figurantă în dosarul Filat, anunţată în căutare internaţională

91
(reînnoit 13:53 10.11.2015)
Potrivit CNA, pe numele învinuitei a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile, aceasta fiind cercetată pentru depoziţii false şi spălare de bani.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Judecătoria Buiucani a emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele unei persoane, învinuită în dosarul Filat, informează serviciului de presă al Centrului Naţional Anticorupţie.

Femeia a fost anunţată în căutare statală şi internaţională pe motiv că s-a sustras urmăririi penale, părăsind fraudulos teritoriul ţării. Învinuita este cercetată penal pentru depoziţii false oferite anchetatorilor şi spălare de bani.

Potrivit sursei, după ce a fost audiată de ofiţerii CNA, femeia a refuzat să se mai prezinte pentru cercetări suplimentare, invocând motive medicale. Ulterior, aceasta a părăsit ţara, deşi avea interdicţie în acest sens.

La 18 octombrie, Vladimir Filat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce anterior i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Fostul premier este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de puşcărie.

91
Tagurile:
învinuită, spălare de bani, Filat, dosar
Tematic
Roșca: Declarația lui Candu, un semn că dosarul BEM va merge mai departe
Încă un dosar penal îl paşte pe Vladimir Filat


Загрузка...