Deputații Parlamentului RM

Comuniștii au dat de înțeles sunt gata colaboreze cu proeuropenii

25
(reînnoit 12:09 10.11.2015)
Comuniștii nu vor să renunţe la ideea revenirii la putere, chiar şi în componența unei coaliții de dreapta, consideră politologul Ernest Vardanean.

 

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Comentând consultările Partidului comuniștilor cu șeful statului, politologul Ernest Vardanean nu a exclus că PCRM ar dori să revenă la putere, dar de data aceasta în componența coaliției proeuropene.

Reprezentantul PCRM, Artur Reșetnikov, a declarat luni, după consultațiile cu președintele Nicolae Timofti privind candidatura noului premier, că șeful statului ”este obligat să unească societatea, dar nu să împartă cetățenii în ai noştri şi ai voştri”. Potrivit lui Reșetnicov, ”este necesar să fie format un guvern care să rezolve problemele țării”.

Vardanean nu a exclus că această declarație a lui Reșetnicov este o aluzie adresată președintelui și partidelor proeuropene cum că PCRM ar fi gata de cooperare.

”În ultima perioadă, tot mai multe date fac dovada faptului că PCRM acționează de comun acord cu PDM”, a spus Vardanean.

 

25
Tagurile:
timofti, Reșetnicov, comuniști, proeuropeni, colaborare
Tematic
Diacov: înainte de întâlnirea cu Timofti, fracţiunile se vor consulta între ele
Agenda consultărilor Preşedintelui Nicolae Timofti cu fracţiunile parlamentare


Загрузка...