Заключенный. Архивное фото

DIP încă nu a stabilit dacă se fumează sau nu în celula lui Filat

100
(reînnoit 06:48 10.11.2015)
Departamentul Instituţiilor Penitenciare nu a finalizat încă ancheta privind respectarea condiţiilor de detenţie ale învinuitului Vladimir Filat. Avocaţii lui Filat au invocat condiţii necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) continuă ancheta privind respectarea condiţiilor de detenţie ale învinuitului Vladimir Filat. 

DIP a dispus săptămâna trecută verificarea în urma declaraţiilor avocaţilor, care au invocat condiţiile necorespunzătoare de detenţie ale clientului lor, inclusiv fumatul în celulă şi lipsa ventilării.

„Ancheta poate dura până la 30 de zile, dar credem că în acest caz va fi mai puţin. Deocamdată, nu am ajuns la finalitate”, au declarat pentru Sputnik responsabili din cadrul serviciului de presă al DIP.

Serviciile abilitate ale instituţiei urmează să verifice veridicitatea afirmaţiilor apărării, iar în caz de confirmare să aplice sancţiunile potrivit legislaţiei în vigoare.

DIP a mai precizat că învinuitul Filat nu a depus nici o cerere scrisă privind dezacordul său faţă de regimul de detenţie şi nu a sesizat procurorul responsabil de inspectarea locurilor de detenţie.

Transferarea învinuitului Filat într-o altă celulă cu încă doi inculpaţi a avut loc ca urmare a plângerilor venite din partea altor deţinuţi care au reclamat faptul că nu pot avea acces la încăperea destinată întrevederilor cu persoanele apropiate din cauza că acolo era plasat temporar, învinuitul Vladimir Filat. 

Vladimir Filat se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Perioada de detenţie expiră la data de 17 noiembrie 2015.

Filat este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.

100
Tagurile:
penitenciar 13, fraude bancare, Filat, Moldova
Тема:
Vlad Filat, anchetat într-un dosar de corupţie (93)
Tematic
Naşul lui Filat a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare
Dacă naşul va sta 5 ani la puşcărie, cât va sta finul


Загрузка...