Scutul de foc Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Armatele Moldovei şi României, reformate în conformitate cu politicile NATO

94
(reînnoit 17:55 12.10.2015)
Moldova şi România au semnat „Înţelegerea tehnică de colaborare în domeniul standardizării militare”.

CHIŞINĂU, 24 sept – Sputnik. Armatele Moldovei şi României vor fi modernizate şi reformate în conformitate cu politicile de standardizare NATO. 

Anatol Salaru Анатол Шалару
© Sputnik / Евгений Панасенко

Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Ministrul Apărării Naționale al României au semnat „Înţelegerea tehnică de colaborare în domeniul standardizării militare”. 

Documentul are drept scop realizarea, menținerea și intensificarea cadrului bilateral de colaborare pentru reformarea și modernizarea armatelor din ambele state, în concordanță cu politicile NATO și UE de standardizare.

„Cooperarea, pe bază de parteneriat activ, vizează schimbul de experiență pe segmentul standardizării militare, acordarea asistenței necesare pentru reglementarea cadrului legislativ și participarea la acțiuni comune standardizate în domeniul militar”, potrivit Ministerului Apărării.

Proiectul „Înțelegerii tehnice” a fost elaborat în vederea realizării Acordului încheiat între Guvernul Republicii Moldova și cel al României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012.

 

94
Tagurile:
reformă, armata, România, Moldova, NATO
Tematic
Militarii Armatei Naţionale sunt instruiţi în testarea chimică a muniţiilor
Opinie: Armata Naţională este elementul principal al statalităţii Moldovei
Premieră pentru Armata Națională, unitățile de tehnică la Sea Breeze 2015
Armata Moldovei în atenţia SUA


Загрузка...