Винодельческий завод Массандра в Крыму

Ziua Vinului va fi organizată la fiecare vinărie în parte

144
(reînnoit 15:53 17.09.2015)
În premieră, Ziua Vinului din acest an va fi organizată într-un alt format.

CHIŞINĂU, 17 sept – Sputnik. În acest an, sărbătoarea naţională „Ziua Vinului” nu se va desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, ci la fiecare întreprindere vinicolă în parte. Decizia a fost luată joi, în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a sărbătorii naţionale „Ziua Vinului”, care a avut loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

Ion Sula
© Sputnik / Мирослав Ротарь

„Anul acesta am decis să organizăm sărbătoarea vinului în alt format. Vinificatorii nu se vor aduna în acelaşi loc. Ziua Vinului va fi organizată la fiecare întreprindere vinicolă, iar turiştii vor alege unde să meargă. Accentul se va pune de fabricile de vin care au infrastructură turistică”, a declarat pentru Sputnik, Alexandru Tonu consilierul ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare. 

Vinăriile mici vor fi incluse în circuite turistice. „În acest caz, vor fi organizate rute pentru transportarea turiştilor”, a declarat Tonu.

La MAIA va avea loc vineri, 18 septembrie, o şedinţă cu vinificatorii din ţară la care li se va comunica decizia luată joi în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a sărbătorii naţionale „Ziua Vinului”.

Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie cu privire la susţinerea financiară din partea statului a vinăriilor care vor participa la sărbătoarea naţională „Ziua Vinului”. Conform legii bugetului de stat, în acest an pentru organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment au fost alocate 2,8 milioane de lei. Oficiul Naţional al Viei şi Vinului urmează să decidă cum va fi împărţită această sumă.

Ziua naţională a vinului a început să fie sărbătorită din anul 2001, la finele primei săptămâni a lunii octombrie.

 

144
Tagurile:
turişti, Ziua Vinului, Alexandru Tonu, vin, Moldova
Tematic
Sărbătoarea naţională a vinului ar putea fi amânată cu o săptămână
Soarta Zilei naţionale a vinului va fi decisă joi în cadrul unei şedinţe închise
Federaţia Turismului propune o soluţie de compromis pentru Ziua vinului
Ziua Vinului ar putea să nu mai fie sărbătorită în acest an
Marca „Vinul Moldovei” devine recunoscută pe toate continentele


Загрузка...