Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ

Schimbări de cadre în Guvernul de la Chișinău

34
(reînnoit 15:04 26.08.2015)
Cabinetul de Miniștri a aprobat demiteri și noi numiri în funcție.

 

CHIȘINĂU, 26 aug – Sputnik. În ședința ordinară de miercuri, Guvernul de la Chișinău a procedat la remanieri, transmite Sputnik.

La propunerea prim-ministrului Valeriu Streleț a fost demis directorul general-adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Alexandru Ciobanu.

Правительство Республики Молдова
© Sputnik / Evgheni Panasenco

"Am discutat cu Porcescu situația din sectorul fitosanitar și l-a rugat să iniţieze procedura de demitere a lui Alexandru Ciobanu", a precizat şeful Cabinetului de Miniştri, adăugând că cesta va fi concediat îndată ce va reveni din concediul medical.

Drept motiv pentru demiterea lui Alexandru Ciobanu a servit scandalul legat de obținerea certificatelor fitosanitare. Deţinătorii acestora beneficiază de dreptul de a se înscrie în lista exportatorilor de produse moldovenești.

La aceeași ședință, membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat candidatura Nadejdei Cristea la funcția de viceministru al Educației, aceasta urmând să o înlocuiască pe Liliana Nicolaescu-Onofrei. Până în prezent, Cristea a ocupat postul de director al liceului „Pro succes” din capitală.

A fost demis și ministrul-adjunct al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iulian Postică, în locul său fiind numit expertul în economie Vitalie Rapcea.

O altă demisie a fost cea a viceministrului mediului, Lazăr Chirică. Funcția respectivă a fost preluată de Andrian Delinschi, prorectorul Universității Academiei de Științe a Moldovei.

 

34
Tagurile:
remanieri, cadre, guvern, Cabinetul de Miniștri, Andrian Delinschi, Lazăr Chirică, Vitalie Rapcea, Iulian Postică, Nadejdei Cristea, Alexandru Ciobanu, Valeriu Streleț, Republica Moldova
Tematic
Remanieri şi numiri în Executiv. Guvernul are secretar General
Streleţ: prin votarea guvernului Moldova a făcut un pas înapoi...
Despre şansele şi vectorii Guvernului Streleţ
Iurie Roșca: noul Guvern va aprofunda criza economică şi socială din Moldova


Загрузка...