деньги

Sindicatele solicită statului compenseze plăţile pentru electricitate şi gaz

26
(reînnoit 18:22 26.08.2015)
CNSM insistă că statul să întreprindă măsurile necesare pentru ca fiecare cetățean să aibă un nivel de trai decent.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a adresat o scrisoare premierului Valeriu Streleţ, în care solicită elaborarea unui pachet de măsuri de susținere financiară a populației prin acordarea compensațiilor la plata energiei electrice și gazelor naturale. Potrivit sindicatelor, pentru a acoperi majorările la tarife, trebuie indexate de

urgență veniturile salariale, indemnizațiile și pensiile.

În adresare se precizează că Legea privind indexarea veniturilor băneşti ale populaţiei le garantează cetăţenilor Republicii Moldova dreptul la compensarea pierderilor suportate în legătură cu majorarea preţurilor şi tarifelor la mărfurile de consum şi servicii. În acest sens, drept motive de indexare a veniturilor băneşti serveşte creşterea ratei inflației, care deja a fost depășită în luna iulie cu 3,6 la sută, indicele creșterii preţurilor şi tarifelor la mărfuri de consum şi servicii constituind 8,6 la sută.

”Conform legii, urmează să fie indexate toate veniturile băneşti ale cetăţenilor în formă de remunerare a muncii, ale lucrătorilor instituţiilor şi organizaţiilor bugetare, precum şi ai întreprinderilor şi organizaţiilor ce vând producţie la preţuri fixe, pensiile, bursele, indemnizaţiile şi alte venituri ce nu au caracter unic, veniturile băneşti ale populaţiei în formă de depuneri în instituţiile sistemului financiar şi de credite”, se explică în adresarea sindicatelor.

26
Tagurile:
compensaţii, CNSM, indexare, salarii, pensii, electricitate, gaz, tarif, Molodva
Тема:
ABC-ul sindical (24)
Tematic
Apă-Canal Chişinău va solicita din nou majorarea tarifelor la apă
Moldovagaz avertizează: tariful majorat la gazele naturale trebuie menţinut
ANRE vrea argumente pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale
Rusia ieftineşte preţul gazului, iar Chişinăul majorează tarifele


Загрузка...