Victor Osipov

Osipov și Ștanski se întâlnesc vineri la Chişinău

17
(reînnoit 14:27 21.08.2015)
La Chişinău va avea loc întâlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană Victor Osipov şi Nina Ştanski vor continua discutarea subiectelor nefinalizate în cadrul întrevederii din 13 august la Tiraspol.

Cei doi oficiali se vor întâlni, vineri, la ora 11.00, la sediul Misiunii OSCE din Chișinău.

Biroul pentru reintegrare inrformează că Osipov și Ștanski vor discuta problema accesului liber la terenurile de după traseul Camenca-Tiraspol, măsurile de facilitare privind activitatea comercială externă a întreprinderilor din regiunea transnistreană în special pe pieţele UE, instituirea controlului comun la punctul de trecere Kuciurgan-Pervomaisk.

Totodată, vor fi discutate aspectele legate de operaţiunile de import-export ale mărfurilor pe cale ferată ce tranzitează segmentul central transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa reprezentanţilor Î.S. “Calea Ferată a Moldovei” şi Serviciului Vamal al Republicii Moldova precum şi structurilor din regiunea transnistreană.

La eveniment au fost invitaţi să asiste reprezentanţii mediatorilor şi a observatorilor din cadrul formatului de negocieri “5+2”.

La finalul întrevederii negociatorii vor face declaraţii de presă.

 

17
Tagurile:
Ștanski, OSCE, Osipov
Tematic
Victor Osipov: la formatul „5+2” am putea să revenim în toamnă
Întîlnirea lui Osipov şi Rogozin la Moscova: ce au discutat oficialii?


Загрузка...