Streleț  Muhametșin Moldova Rusia

Moldova și Rusia, interesate de activizarea dialogului pe segmentul economic

47
(reînnoit 13:20 17.11.2015)
Prim-ministrul Valeriu Streleț s-a întâlnit cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin.

CHIȘINĂU, 21 aug – Sputnik. Moldova și Rusia urmează să întreprindă acțiuni concrete în vederea reluării activităţii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, în această toamnă. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, în cadrul unei întrevederi cu premierul Valeriu Streleț.

În opinia interlocutorilor, acest fapt va permite identificarea unor soluţii reciproc acceptabile pentru anularea barierelor în relaţiile comercial-economice dintre cele două ţări.

Diplomatul rus l-a felicitat pe Streleț cu prilejul numirii în funcţie şi a transmis mesajul de felicitare din partea omologului rus, Dmitri Medvedev, cu ocazia sărbătorii naţionale a Republicii Moldova — „Ziua Independenţei”.

Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că reluarea dialogului la nivel interguvernamental, precum şi a legăturilor directe între instituţiile de profil din Republica Moldova și Federația Rusă, va contribui esenţial la soluţionarea problemelor actuale ale cooperării moldo-ruse.

47
Tagurile:
dialog, cooperare economică, Farit Muhametșin, Dmitri Medvedev, Valeriu Streleț, Rusia
Tematic
Streleţ l-a invitat pe Medvedev în Moldova


Загрузка...