Национальное агентство по регулированию в энергетике

ANRE vrea argumente pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale

28
(reînnoit 13:13 06.08.2015)
ANRE face unele precizări privind eventuala revizuire a tarifelor la gazele naturale livrate consumatorilor finali.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va analiza dacă sunt suficiente argumente pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final după ce va recepţiona recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, precum și prognoza Ministerului Economiei privind evoluția prețurilor de achiziție a gazelor naturale.

ANRE precizează că la stabilirea noilor tarife la gazele naturale livrate consumatorilor finali, aprobate la 18 iulie, a fost luat în calcul, așa cum prevede metodologia tarifară în vigoare, prețul mediu anual de procurare a gazelor naturale importate pentru anul 2015 în sumă de 260 de dolari pentru o mie de metri cubi. 

  

Premierul Valeriu Streleţ a recomandat ANRE să discute revizuirea tarifelor la gazele naturale, pe care le consideră prea mari. Șeful Executivului a solicitat Ministerului Economiei să elaboreze propria viziune cu referire la formarea tarifelor la gazele naturale.

Revizuirea tarifelor la gazele naturale a fost unul dintre subiectele discutate și la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc în prima parte a zilei de miercuri.


28
Tagurile:
consumatori, revizuire, tarife, ANRE, Moldova, gaz, Consiliului Suprem de Securitate, ANRE
Tematic
Gazprom a ieftinit gazul livrat în Moldova
Trei suburbii din Chişinău nu vor avea gaz
UE salută creşterea tarifelor la gaz şi lumină în Moldova


Загрузка...