Robinet Apa-Canal Chisinau

Nivelul apei în râul Nistru a scăzut până la limita critică

116
(reînnoit 18:47 06.08.2015)
Locuitorii capitalei nu vor rămâne fără apă.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Nivelul apei în râul Nistru de unde se alimentează cu apă potabilă mai multe localităţi din Moldova, inclusiv municipiul Chişinău, a scăzut până la limita critică din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă. Societatea „Apă-Canal Chişinău” a expediat un demers către Agenţia de stat „Apele Moldovei” pentru a fi luate măsurile de rigoare.

Agenţia „Apele Moldovei” a solicitat Comitetului de stat pentru Gospodărirea Apelor din Kiev şi Direcţiei Bazinale Nistru-Prut pentru gestionarea resurselor de apă din Cernăuţi să examineze posibilitatea majorării debitului de evacuare a apei de la barajul Complexului Hidrotehnic din Novodnestrovsc, până la 180-200 metri cubi/sec pentru toată perioada de etiaj în fluviul Nistru.

Вода, APĂ
© Sputnik / Константин Чалабов

Conform Agenţiei „Apele Moldovei”, pentru următoarele zile este planificată şi evacuarea apei de la acest baraj cu debitul de 132-135 metri cubi/sec, ceea ce trebuie să asigure funcţionarea normală a prizelor de apă dislocate pe Nistru pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei din Chişinău.

S.A. „Apă-Canal Chişinău” asigură că, deşi nivelul apei în râul Nistru este de 8,4 metri, nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămână fără apă la robinete. În paralel, este preconizată şi umplerea rezervoarelor de apă, conectarea la circuitul de alimentare cu apă a unui număr mai mare de fântâni arteziene.


116
Tagurile:
Nistru, consumatori, apă, Moldova, Chişinău
Tematic
Din nou vreme toridă în Moldova. Cod portocaliu de caniculă
Cod portocaliu de caniculă în Moldova
”Apă-Canal” solicită majorarea tarifelor la apă cu 40%


Загрузка...