sindicate

Mii de familii vor rămâne fără surse în urma lichidării a trei bănci

77
(reînnoit 13:53 05.09.2015)
Sindicaliştii din ramura bancară cer menţinerea colectivelor de muncă ale Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor Instituţiilor Bancare şi de Asigurări din Republica Moldova (SIBA) cere conducerii de vârf a țării, în calitate de garant al respectării drepturilor constituţionale la muncă ale cetăţenilor, să întreprindă măsurile necesare pentru menţinerea colectivelor de muncă ale Băncii de Economii, BC „Banca Socială” S.A., BC „Unibank” SA.

Într-o declarație a Federației, sindicaliștii se arată profund îngrijoraţi de situația celor peste 3 mii de salariaţii ai BEM, Băncii Sociale şi Unibank și regretă ”atitudinea de nepăsare faţă de specialiştii performanţi, cu un profesionalism şi devotament înalt, care vor rămâne neîncadraţi în câmpul muncii”, în urmă lichidării băncilor în care activează.

„Salariații și membrii familiei lor, care împreună însumează circa 10 mii de cetăţeni ai acestei ţări, vor rămâne fără surse de existenţă pe fundalul majorării tarifelor la energia electrică, gazele naturale şi scumpirilor în lanţ”, se spune în declaraţie.

Sindicaliștii își rezervă dreptul de a întreprinde acţiuni de apărare a salariaţilor, în cazul în care solicitarea lor va fi trecută cu vederea.

Premierul Valeriu Streleţ a declarat luni că, FMI cere acţiuni prompte în sectorul bancar, iar lichidarea BEM, Unibank şi a Băncii Sociale sunt chestiuni examinate de autorităţi.

Eventuala lichidare a băncilor, a mai menţionat Streleţ, presupune o serie de măsuri deloc simple, inclusiv transferul conturilor trezoreriale, soluţionarea chestiunii reangajării personalului celor trei bănci. 

O decizie cu privire la viitorul celor trei bănci urmează să fie luată miercuri, 5 august, în şedinţa Comitetului de Stabilitate Financiară. 

 

 

77
Tagurile:
sindicate, Banca Socială, Moldova, UNIBANK, BEM
Tematic
CA menține în arest patru figuranți din dosarul BEM
O figurantă în cazul BEM a fost reţinută la Aeroportul Chişinău
Procurorii au cerut sechestru pe bunurile unor reţinuţi în dosarul BEM


Загрузка...