poliţie полицейский

Zeci de maşini au fost trimise la parcare din cauza geamurilor fumurii

75
(reînnoit 16:10 04.08.2015)
Peste 800 de nereguli au fost documentate de polițiștii din trafic în cadrul operațiunii ”Umbriș”.

CHIŞINĂU, 4 aug – Sputnik. Sute de vehicule au fost verificate de angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) în cadrul operațiunii speciale „Umbriș”.

Scopul operațiunii  ”Umbriș” a fost depistarea și documentarea cazurilor de conducere a unităților de transport la care parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din față sunt fumurii, sau pe acestea au fost aplicate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

Poliţiştii au documentat 810 șoferi pentru exploatarea autovehiculelor cu geamurile umbrite. În 90 de cazuri, au fost ridicate plăcile de înmatriculare, fiind interzisă exploatarea unităților de transport până la lichidarea tuturor neajunsurilor.

75
Tagurile:
geamuri fumurii, parcare, şofer, poliţie, Moldova, maşini, Inspectoratul Național de Patrulare
Tematic
Aproape două mii de şoferi au fost prinşi băuți la volan
Pe drumurile Moldovei circulă peste o mie de şoferi fără permis
Natalia Toma

Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri comportă

81
De ce unii copiii sunt agresivi sau manifestă un comportament necooperant cu părinții și cei din jur? Psihologul Natalia Toma a oferit o explicație în acest sens.  
Deficitul de atenție la copii: Ce riscuri poate aduce

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", psihologul Natalia Toma a precizat că adesea comportamentul agresiv și dificil al copilului este rezultatul interacțiunii sale cu părintele. Atitudinea pe care o manifestă un copil în societate nu este altceva decât răspuns la ceea ce i-a oferit familia.

"Adesea auzim cum părinții spun: copilul meu este problematic. De fapt, nu în copil este problema. Comportamentele lui nu au apărut din senin, ci undeva este greșeala părinților", a precizat psihologul.

Natalia Toma susține că, în mare parte, comportamentul deviant al copilul apare atunci când micuțul nu primește suficientă atenție, dragoste și comunicare. Inconștient, acesta începe să manifeste un comportament agresiv pentru a atrage atenția asupra sa.

"Pentru copil contează atenția. Dacă nu o are pe cea pozitivă, atunci o caută inconștient pe cea negativă. Acesta este un "simptom" că în relația părinte-copil ceva nu decurge cum trebuie", a conchis interlocutoarea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tematic
12 grădinițe și 46 de grupe de copii, plasate în carantină


Загрузка...
Svetlana Bivol

Filarmonica Națională, după o jumătate de an de la incendiu: Interviu cu Svetlana Bivol

53
(reînnoit 20:38 10.05.2021)
La ce etapă sunt lucrările de restaurare a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" la mai bine de jumătate de an de la incendiu și ce surprize pregătește colectivul instituției culturale, am aflat de la directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol.
Filarmonica Națională: Situația, după jumătate de an de la incendiu

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directoarea Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Svetlana Bivol, a precizat că până în prezent au fost efectuate două expertize a clădirii, iar instituția este pe calea elaborării unei strategii pentru lansarea concursului de proiecte în vederea restaurării Filarmonicii.

În același timp, suportul oferit de oameni ne convinge că atunci când se întâmplă o nenorocire moldovenii se pot uni şi susţine, spune Svetlana Bivol.

"A fost colectată o sumă impunătoare de bani pe contul Filarmonicii și a Ministerului Finanțelor. Am obținut un pian nou din donații, acesta fiind cel mai bun instrument de concert din Moldova. Nu pierdem speranța și sunt sigură că vom reuși să construim acest templu al culturii", a precizat directoarea instituției.

Mai mult, în luna mai curent, colectivul Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" va organiza două concerte de excepție. Acestea vor fi susținute de renumita orchestră Folclor, iar la sfârșitul lunii mai va fi prezentat un spectacol nemaipomenit, cu noul pian donat instituției.

Amintim că, pe 24 septembrie, un incendiu devastator a mistuit sediul Filarmonicii Naționale. A ars o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați, iar tavanul din sala principală s-a prăbușit. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 5,3 milioane de lei. Concluziile Raportului de expertiză judiciară arată că incendiul a început în încăperea blocului sanitar nr.1, în colţul îndepărtat din stânga de la intrare şi apoi, prin sistemul de ventilare, s-a răspândit spre încăperile adiacente. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
Filarmonica, incendiu
Tematic
Imagini sumbre: Cum arată Filarmonica Națională după demontare


Загрузка...
Parc

Prognoza meteo: Maxime generoase, dar nu pentru mult timp - Când vin ploile

0
(reînnoit 20:21 10.05.2021)
Și astăzi ne bucurăm de temperaturi generoase. Meteorologii anunță că maximele vor fi de +22 de grade, iar cerul va fi senin.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Meteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +17..+20 de grade în nordul țării, +18..+21 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +22 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla din direcția sud-est. Presiunea atmosferică va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru 11 mai - 17 mai 2021
Prognoza meteo pentru 11 mai - 17 mai 2021

Miercuri, vremea se răcește cu 4 grade și va ploua slab în centrul și sudul țării. Ploile vor continua până sâmbătă. În schimb se va încălzi iar, termometrele vor ajunge până la +25 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo
Tematic
Cer variabil și maxime de +19 grade: Prognoza meteo pentru ziua de marți
Cum să ne îmbrăcăm astăzi: Prognoza meteo pentru 21 aprilie


Загрузка...