Выделенная полоса

MTIC insistă pe schimbarea permiselor de conducere de tip vechi

102
(reînnoit 19:01 22.07.2015)
MTIC reiterează recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi în cazul traficului internațional.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) precizează că permisele de conducere de tip vechi, aprobate în 1995, rămân valabile și pot fi folosite nestingherit pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul traficului internațional, se recomandă schimbarea permisului de conducere de tip vechi pe cel de model nou, aprobat în 2008. 

În conformitate cu o directivă a Parlamentului și Consiliului Europei privind permisul de conducere, acest document are termen de valabilitate, pe când permisul de conducere de model vechi nu are indicat acest termen.

Potrivit MTIC, „recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova transmise direct și prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”.

„Conform datelor MAEIE și ale ÎS ”Registru”, sesizări despre apariția unor probleme în utilizarea permiselor de conducere de tip vechi au fost înregistrate în Italia, unde cetățenii Republicii Moldova au fost amendați conform legislației statului gazdă. Pentru prevenirea acestor situații, MTIC reiterează recomandarea de utilizare a permisului de conducere de model nou, anul 2008, în cazul traficului internațional”, se spune în comunicatul ministerului.

Procedura de schimbare a permisului nu necesită susținerea repetată a examenului auto. 


102
Tagurile:
permis, MTIC, şofer, transport, Republica Moldova
Tematic
La frontieră au fost depistate permise de conducere „fanteziste”


Загрузка...