Мобильный телефон

Un deţinut a mai primit un an de puşcărie pentru alarmă falsă cu bombă

13
(reînnoit 13:29 14.07.2015)
Procuratura raionului Soroca a atenţionat administraţia Penitenciarului asupra necesităţii respectării legislaţiei la executarea pedepselor de către deţinuţi.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Un deţinut al Penitenciarului din Soroca a fost condamnat suplimentar la un an şi patru luni de închisoare pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism.

Incidentul a avut loc pe 20 ianuarie, ora 00.48, când puşcăriaşul a apelat la unitatea de gardă a Inspectoratului de poliţie Soroca şi a comunicat că la Primăria Capitalei a fost adus un obiect explozibil într-o cutie de pizza.

Alarma s-a dovedit a fi falsă.

Inculpatul şi-a recunoscut integral vina. El a declarat că a recurs la acest gest, deoarece era nemulţumit de activitatea primarului Dorin Chirtoacă.

Deţinutul îşi ispăşea pedeapsa de 18 ani de închisoare pentru comiterea unui omor.

Procuratura raionului Soroca a sesizat administraţia Penitenciarului asupra necesităţii respectării legislaţiei la executarea pedepselor de către deţinuţi şi neadmiterii pe viitor a încălcărilor prevăzute de Codul de Executare şi Statutul executării pedepsei de către condamnaţi.

13
Tagurile:
deţinut, alarmă cu bombă, Primăria Chişinău, procurori, Republica Moldova


Загрузка...