Выборы президента Молдавии

La Preşedinţie încep discuţiile cu privire la desemnarea premierului

26
(reînnoit 13:13 01.07.2015)
Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, poartă în aceste zile discuţii cu şefii grupurilor parlamentare în vederea stabilirii unei agende de consultări privind desemnarea candidatului la funcţia de prim ministru.

CHIŞINĂU, 30 iunie – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Sputnik-Moldova că şeful statutului stabileşte în cadrul discuţiilor cu liderii fracţiunilor parlamentare data la care pot avea loc întrevederile cu fiecare fracţiune în parte, pentru a fi desemnată candidatura premierului.  

Preşedintele a avut, marţi, întâlniri separate cu liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, și cu cel al fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu. În cadrul discuțiilor s-a convenit să fie accelerate negocierile politice privind crearea unei coaliții proeuropene și identificarea unui candidat pentru funcția de prim ministru.

Liderul fracțiunii PCRM, Violeta Ivanov, l-a anunţat telefonic pe preşedintele Timofti despre disponibilitatea fracţiunii de a participa la consultări cu șeful statului, conform agendei.

Întâlnirile cu șefii grupurilor parlamentare ai PL și PSRM sunt în curs de stabilire.

 

26
Tagurile:
grupuri parlamentare, Nicolae Timofti, premier
Tematic
Şi Natalia Gherman speră că perioada de interimat va fi scurtă
Natalia Gherman a fost numită premier interimar


Загрузка...