Избирательная урна с гербом Молдавии

Capitala și-a ales primarul

58
(reînnoit 11:10 29.06.2015)
Candidatul PL, Dorin Chirotacă, a câștigat al treilea mandat la funcția de primar al capitalei.

CHIȘINĂU, 29 iunie – Sputnik. În turul doi al alegerilor locale generale, liberalul Dorin Chirtoacă a câștigat funcția de primar al capitalei. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea a 100% din buletinele de vot, pentru Chirtoacă și-au dat votul 53,54% din alegători.

După două mandate la cârma capitalei, Chirtoacă a câștigat în fața contracandidatului său din partea Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanâi, cu o diferență de aproximativ 6 %.

Pentru Greceanâi au votat 46,46 % din alegători. Candidatul PSRM l-a devansat pe Chirtoacă în sectorul Botanica. Aici pentru Greceanâi au votat 57,43% și în sectorul Râșcani, unde pentru candidatul PSRM au optat 53,26% din alegători. 

Chirtoacă a declarat că “s-a așteptat la aceste rezultate”.

Zinaida Greceanâi a menționat că în campania pentru fotoliul de primar al capitalei echipa sa a „vrut să demonstreze că lucrurile pot fi făcute altfel decât până în prezent”. Greceanâi le-a mulțumit cetățenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o și a dat asigurări că promisiunile făcute chișinăuienilor în campania electorală vor fi onorate.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că formațiunea sa nu recunoaște rezultatele alegerilor în capitală și va depune luni dimineața mai multe contestații „pentru a anula rezultatele alegerilor în mai multe secții de votare”. Potrivit lui Dodon, în mai multe birouri electorale din capitală au fost înregistrate un șir de încălcări.

Duminică, 28 iunie, în 458 de localități din RM s-a desfășurat turul doi al alegerilor locale generale. La vot au participat aproape 48% din alegători.

58
Tagurile:
Greceanâi, Chirtoacă, Chișinău, alegeri, primar, Republica Moldova
Тема:
Alegeri locale generale în Moldova (37)
Tematic
Chirtoacă și Greceanâi, aproape cu același rezultat


Загрузка...