MTID

Drum de ocolire a oraşului Rezina, construit în 2 ani

58
(reînnoit 10:37 19.06.2015)
Un drum de ocolire a oraşului Rezina şi satului Ciorna pentru camioane grele va fi construit în următorii 2 ani.

CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Un drum de ocolire în afara oraşului Rezina și satului Ciorna, pe care va fi redirecţionat traficul de camioane grele, va fi construit până în 2017. Eforturile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pentru construcţia acestui drum vor fi susţinute de Uzina „Lafarge Ciment” din Rezina.

Un contract de sponsorizare în acest sens a fost semnat, vineri, de către conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi cea a producătorului de ciment.

„De foarte mulţi ani, oamenii din oraşul Rezina, dar în special din satul Ciorna, aşteaptă rezolvarea acestei probleme”, a declarat viceministrul Transporturilor Anatol Usatîi.

Potrivit înţelegerii, în următorii doi ani urmează să fie reabilitat un drum mai vechi de la uzină  pe lângă satul Păpăuţi, cu ieşirea la traseul Rezina-Şoldăneşti în preajma satului Ţareuca. Construcția drumului este estimată la  70 milioane de lei. Compania producătoare de ciment, care va fi principalul beneficiar al drumului, va contribui la aceste lucrări cu 8,5 mii tone de ciment, lot estimat la 12 milioane de lei.

 

 

58
Tagurile:
Uzina de ciment, Rezina, drum de ocolire
Tematic
Fonduri suplimentare pentru reparaţia drumurilor intravilane
Moldova va lua mai mulţi bani de la BM pentru reabilitarea drumurilor


Загрузка...