Andrian Candu Андриан Канду

Andrian Candu: în Moldova se aşteaptă schimbări radicale

62
(reînnoit 11:13 09.06.2015)
Preşedintele Parlamentului a declarat marţi că în Moldova se aşteaptă schimbări radicale.

CHIŞINĂU, 9 iunie – Sputnik. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a declarat marţi că în Moldova se aşteaptă schimbări radicale, inclusiv în clasa politică. 

„Sunt sigur că în viitorul apropiat vor fi nişte schimbări radicale, poate şi în clasa politică în aşa fel încât să recuperăm din încrederea cetăţenilor şi partenerilor externi. Nu mă refer la demisii, ci la o abordare mult mai complexă”, a declarat Candu. 

„Suntem conştienţi că sunt necesare schimbări mari în ţară. Există o dezamăgire şi în interiorul ţării şi în afara ei faţă de clasa politică, lipsa reformelor, progresul mai mic în dezvoltarea ţării. Aceste lucruri ne preocupă în egală măsură pe toţi”, a continuat speakerul.

Candu a declarat că solicitările pe care le-a făcut premierul Chiril Gaburici legate de demiterea conducerii Procuraturii Generale (PG), BNM şi CNPF, sunt imposibile. 

 „Sunt subiecte mult mai sensibile. Nu prea îmi dau seama cum am demite conducerea întregii instituţii, de exemplu a PG. Demisia in corpore ar duce la aceea că acea instituţie ar putea fi blocată în activitate”, a declarat preşedintele Parlamentului. 

Candu a criticat şi modul în care premierul Gaburici a decis să solicite demisia conducerii celor trei instituţii. Speakerul a declarat că, în mod normal, Gaburici trebuia să prezinte acest document mai întâi preşedintelui ţării şi Parlamentului, după care să-l publice pe pagina sa de socializare. 

„Premierul nu pune condiţii şi ultimatumuri preşedintelui ţării şi Parlamentului”, a spus Candu. 

Premierul a solicitat sâmbăta trecută printr-o scrisoare publicată pe pagina sa de Facebook preşedintelui ţării şi speakerului demiterea conducerii PG, BNM şi CNPF. Dacă acest lucru nu se va întâmpla timp de o lună, Gaburici a anunţat că îşi va prezenta demisia. 

 

 

62
Tagurile:
schimbari, clasa politica, Candu
Tematic
Candu a promis să modifice legile până la 1 iulie pentru a ajuta fermierii


Загрузка...