Дети

În jur de 78 mii de persoane au beneficiat de indemnizaţii la naştere

1 / 2
14
(reînnoit 17:00 02.06.2015)
Pe parcursul anului trecut, în jur de 78 de mii de persoane au beneficiat de indemnizaţii la naştere.

CHIŞINĂU, 2 iunie – Sputnik Moldova. Potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS), proporţia dintre persoanele asigurate şi cele neasigurate este aproape egală.

Mărimea medie a indemnizaţiei unice la naşterea primului copil a constituit 3.100 de lei, iar în cazul fiecărui următor copil – 3.400 de lei.

În cazul indemnizaţiei pentru îngrijirea lunară a copiilor, există diferenţe conform statutului. Pentru persoanele asigurate aceasta constituie 1.097 de lei şi se acordă până la vârsta de 3 ani, faţă de indemnizaţia de 400 de lei pentru persoanele neasigurate, care se acordă până la 1,5 ani.

Numărul persoanelor care au beneficiat de concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani a fost de circa 39 de mii de persoane.

O categorie de beneficiari de alocaţii sociale de stat sunt copiii cu dizabilităţi. Anul trecut, circa 13,4 mii de copii au beneficiat de aceste alocaţii, 42,3% dintre copii fiind cu dizabilităţi severe. Mărimea medie a alocaţiei pentru copiii cu dizabilităţi constituie 418 lei.

14
Tagurile:
indemnizaţii, natalitate, copii
Tematic
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei
Fundaţia Miron Shor continuă să participe în viaţa copiilor cu probleme
În jur de 19 mii copii se vor odihni în taberele de vară din Chişinău


Загрузка...