csi снг

Chiril Gaburici a participat la reuniunea şefilor de guvern CSI

32
Premierul Republicii Moldova a participat vineri la ședința Consiliului şefilor de Guvern al Comunităţii Statelor Independente (CSI).

CHIŞINĂU, 29 mai – Sputnik Moldova. Premierul Chiril Gaburici a declarat la şedinţa Consiliului  şefilor de Guvern CSI din Kazahstan că Republica Moldova mizează în continuare pe dezvoltarea în cadrul CSI a schimburilor comercial-economice, consolidarea capacității acordului privind zona de comerț liber și cooperarea în sfera industriei, energiei și transporturilor.

Встреча премьера РМ Кирилла Габурич и премьера РФ Дмитрия Медведева на Саммите глав СНГ
фото правительства Молдовы

Gaburici a semnat mai multe documente privind cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea serviciilor de arhivă.

Şefii delegațiilor statelor CSI au fost primiți de către președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. Şeful statului kazah a prezentat o informație privind ultimele evoluții cu referire la opțiunile de integrare, care se dezvoltă în spațiul Comunităţii  Statelor  Independente.

Premierul Chiril Gaburici s-a aflat timp de două zile în orașul Burabai, Kazahstan, unde a avut mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din Federația Rusă, Republica Belarus și Republica Kazahstan.

 

32
Tagurile:
KAZAHSTAN, REUNIUNE, CSI, Gaburici, premier
Tematic
Premierul RM va participa la şedinţa Consiliului şefilor de guvern CSI
Consiliul şefilor de guvern din ţările CSI se va convoca la 29 mai


Загрузка...