job

Guvernul îşi propune sporească calitatea forţei de muncă

10
(reînnoit 13:49 27.05.2015)
Din totalul de 42,1 mii de şomeri înregistraţi anul trecut la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), au fost plasaţi în câmpul muncii peste 16 mii de persoane.

CHIŞINĂU, 27 mai – Sputnik Moldova. Agenţii economici au prezentat anul trecut la ANOFM în jur de 41,5 mii de locuri vacante de muncă.

Potrivit Planului de acţiuni pentru ocuparea forţei de muncă aprobat de Guvern, în 2015 urmează să fie organizate un şir de măsuri de promovare a antreprenoriatului şi creării locurilor noi de muncă, măsuri ce vor contribui la creşterea calităţii forţei de muncă şi sporirea adaptabilităţii acesteia la schimbările economice şi sociale.

Guvernul îşi propune să majoreze în 2015 rata de ocupare a forţei de muncă, dezvoltarea mobilității profesionale, instruirea continuă şi sporirea rentabilității muncii.

Potrivit estimărilor, pentru realizarea Planului sunt necesare 490 de milioane de lei, dintre care 250 de milioane de lei vor fi acoperite din bugetul de stat, 36 de milioane de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, 33 de milioane, din bugetul unităţilor administrativ-teritoriale, 60 de milioane vor fi din sursele proprii ale instituţiilor aflate în gestiune şi 110 milioane de lei — din surse externe.

 

 

10
Tagurile:
anofm, plan de acţiuni, guvern, loc de muncă, şomer
Tematic
Aproape 8 mii de locuri vacante pentru şomerii din RM
Patru şomeri la un loc de muncă în Moldova
Aproape 7 mii locuri de muncă pentru şomeri


Загрузка...