APCE  ПАСЕ

APCE îngrijorată de apariţia unei noi crize politice în RM

37
(reînnoit 16:38 19.05.2015)
Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Lise Christoffersen și Piotr Wach se arată îngrijoraţi de apariţia unei eventuale crize politice în Moldova provocată de nealegerea preşedintelui ţării.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Lise Christoffersen și Piotr Wach se arată îngrijoraţi de apariţia unei eventuale crize politice în Moldova provocată de nealegerea preşedintelui ţării.

Christoffersen și Wach s-au aflat în cadrul unei vizite de documentare în RM, unde s-au întâlnit cu conducerea ţării, mai multor instituţii de stat şi au efectuat o deplasare în UTA Găgăuz-Yeri. 

“Ştim că Moldova a trăit experienţa unor blocaje politice, din acest motiv vrem să ne asigurăm că aceste blocaje vor fi evitate la alegerile prezidenţiale din 2016”, a declarat Christoffersen. 
Raportorii şi-au exprimat speranţa că „Parlamentul va reuşi să introducă amendamentele necesare în Constituţia RM, astfel încât alegerile prezidenţiale să se producă şi cursul reformelor să fie continuat”.  

Din septembrie 2009 şi până în martie 2012, postul de preşedinte al ţării în RM a fost ocupat de interimari. Deputaţii din Parlament nu au găsit în această perioadă cele 61 de voturi necesare pentru alegerea şefului statului.  

37
Tagurile:
alegeri prezidenţiale, raportori, APCE, Lise Christoffersen Piotr Wach, Chişinău


Загрузка...